Startpagina Actueel

Nederlandse boerenactiegroep komt met ‘boervriendelijke’ stickers in supermarkten

Boerenactiegroep Agractie komt met een stickeractie in Nederlandse supermarkten. Door stickers op producten te plakken, willen boeren en boerinnen aan de consument duidelijk maken welke producten volgens hen 'boervriendelijk' zijn en welke niet. Dat meldt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Leestijd : 1 min

Op een rood-zwarte sticker staat de aanklacht 'geen eerlijke prijs voor de boer'. Voor een positief oordeel is een groene sticker gemaakt met een geel hartje en het woord 'boervriendelijk'.

Er is ook een sticker met een rood kruisje en de tekst 'niet duurzaam'. Die is bedoeld voor producten die van ver worden gehaald, terwijl daar geen noodzaak voor is. "Neem bijvoorbeeld appels uit Nieuw-Zeeland, vlees uit Brazilië of tomaten uit Spanje", licht Bart Kemp van Agractie toe. Sympathisanten kunnen de stickers bestellen op de website van de organisatie. Wat ze er precies mee doen, moeten ze zelf bepalen.

Lees ook in Actueel

Daling Belgische diervoederproductie vlakt af ondanks onzekere tijden

Economie Ondanks een gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief in de landbouwsector en moeilijke marktomstandigheden, bleef de daling van de Belgische diervoederproductie in 2023 beperkt tot -3%. Dat meldt de Belgian Feed Association (BFA). De Belgische diervoedersector noteerde ook een beperkte daling van de omzetcijfers tot 6,5 miljard euro. De sector blijft voluit inzetten op verdere verduurzaming.
Meer artikelen bekijken