Startpagina Actueel

Britse boeren zwaar getroffen door storm Dennis

Britse boeren vrezen dat de recente overstomingen – vooral door de hevige regenval tijdens de storm Dennis – een catastrofale impact zullen hebben op hun bedrijfsresultaten.

Leestijd : 1 min

Britse media noemen de gevolgen van de storm Dennis die vooral vorig weekend over Groot-Brittannië raasde, catastrofaal voor de boeren. De forse overstromingen hebben een grote impact.

Die storm zorgt momenteel trouwens nog steeds voor overlast in heel Groot-Brittannië. Grote gebieden zijn al overstroomd en ook de rest van deze week staan nog fikse buien op het programma. In totaal wordt er de komende dagen nog 100 mm regen verwacht in grote gebieden van Wales. Honderden boeren zijn daardoor al geëvacueerd schrijft FGinsight.

Vooral Wales en West-Engeland zijn getroffen. Dit heeft grote gevolgen voor de akkerbouwers in deze gebieden. “De wintergewassen zijn mijn belangrijkste teelten, en deze zullen in het voorjaar allemaal opnieuw ingezaaid moeten worden”, stelt een boer uit Herefordshire. “Vraag is wanneer we weer het land op zullen kunnen.”

Impact op komend seizoen

Het regent al maanden in Groot-Brittannië, waardoor er in het hele land al veel schade is aan de percelen. Volgens akkerbouwers zijn de kosten om de percelen weer in goede staat te brengen enorm. Door de brexit krijgen boeren bovendien verlaat landbouwsubsidies, waardoor een deel van hen in financiële problemen is gekomen. Verwacht wordt dat onder andere de aardappelopbrengsten komend seizoen minder zijn door de slechte bodemkwaliteit.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken