Startpagina Paarden

Zeven nieuwe trekpaardhengsten goedgekeurd

Onder grote publieke belangstelling boden zich op zaterdag 7 maart ll. in Oosteeklo zes hengsten aan ter goedkeuring voor de dekdienst. Vier werden goedgekeurd en 2 niet aangenomen. Cas van Terlo van Vlaams-Brabant bleef afwezig.

Leestijd : 2 min

De goedgekeurden zijn: Souvenir van Strijtem van Vlaams-Brabant (Mathador van de Bouwhoeve) van Alain Moreels uit Duisburg; Bart van het Hof ter Vaalt (Matteo van 't Rietenhof) van Steven Née uit Boussu; Vic van de Delle Hoeve van Vlaams-Brabant (Senna van 't Wiltensheem) van Luc Lierman uit Knokke-Heist en Leander van de Boterhoeve (Kondor van 't Keerkenhof) van Danny Bosmans en gebr. van Olmen uit Lummen.

Jurylid Idès Versyck blikt terug op de bijgevoegde en buitengewone hengstenkeuring en bespreekt de eigenschappen van de goedgekeurde hengsten. “Souvenir van Strijtem van Vlaams-Brabant is op stand een mannelijke en goed in mekaar gestoken hengst met sterke rug, hals, broekspieren en voeten. Zijn gangen zijn echter niet zo vlot, noch helemaal correct.”

Bart van het Hof ter Vaalt is volgens Versyck een mooie moderne hengst die weliswaar niet in topconditie werd voorgesteld maar vooral in draf bijzonder goed naar buiten komt. Vic van de Delle Hoeve van Vlaams-Brabant is een grote ruige hengst met sterke voorhand, voeten en ijzeren voorbenen. Hij presenteerde zich matig goed. Leander van de Boterhoeve heeft als kleinzoon van Koss uit de Vinkenpeel heel veel weg van zijn grootvader. Leander is een bespierde hengst met een correcte en sterke draf. “Tot slot wil ik de organisatoren van de keuring proficiat wensen voor de puike organisatie”, aldus Idès.

Nederland

Een week voordien was er de na- en herkeuring in Nederland waar 3 hengsten werden aangenomen (brengt het totaal op zeven): Daan uit den Blommendaal (Senateur van Hoeve de Eik), eig: M. de Rooij uit Sprundel; Wim-Lex van Roosjeshof (Bienvenu van Waardzicht), eig: B. van der Wekken, Kerkwerve en Pierre van de Molenput (Rivaal van de Boterhoeve), eig: M. de Rooij uit Sprundel.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken