Startpagina Actueel

Coronavirus vastgesteld in gezin minister Crevits

Via een twitter- en facebookbericht komen we te weten dat in het gezin van Minister van Landbouw Hilde Crevits het coronavirus is vastgesteld. Ze besloot daarom om thuis te werken.

Leestijd : 1 min

Dat vele landen niet ontsnappen aan het coronavirus, is al sinds vorige week duidelijk. Op vrijdag 13 maart publiceerde het FOD Volksgezondheid verschillende aanbevelingen om kans op besmetting te voorkomen, en dus het aantal ‘corona-patiënten’ te verminderen. In het algemeen is het de bedoeling om contact met anderen zo veel mogelijk te mijden, en dus een bepaalde afstand te bewaren. In bedrijven moet bijvoorbeeld de werkplek voorzien zijn van hygiënische maatregelen, zoals papieren doekjes of handontsmettingsmiddel. Vergaderingen en personeelsfeesten worden best uitgesteld en telewerken wordt ten zeerste aangeraden.

facebook

En dat laatste pas Crevits dan ook toe. Aangezien in haar eigen gezin coronavirus werd vastgesteld, besloot ze thuis te werken voor de komende periode. “Zorg goed voor jezelf en voor elkaar”, berichtte ze.

Meer informatie over het coronavirus en de maatregelen, lees je hier.

Marlies Vleugels

Lees ook in Actueel

Opnieuw een uitdagend jaar voor aardappeltelers

Aardappelen De Verenigde Naties (FAO) riep 30 mei uit tot de ‘Internationale Aardappeldag’. Het gewas is van wereldbelang voor de voedselvoorziening, maar onze aardappelboeren hadden het vorig jaar niet makkelijk met de teelt. Ook dit jaar kampen ze alweer met heel wat uitdagingen.
Meer artikelen bekijken