Startpagina Veeteelt

DGZ is op zoek naar nieuwe leden Algemene Vergadering

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) zoekt kandidaten voor de Algemene Vergadering. DGZ benadrukt dat het voor de organisatie en de landbouw belangrijk is dat actieve veehouders zich engageren om mee te denken en te participeren.

Leestijd : 2 min

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ-Vlaanderen) is een vereniging waarvan de effectieve leden uitsluitend veehouders zijn. Conform de procedure die is beschreven in de statuten en het huishoudelijk reglement, maakt de Raad van Bestuur bekend hoeveel en welke mandaten voor de Algemene Vergadering beschikbaar en open zijn. De verkiezingen om deze mandaten in te vullen, zullen plaatsvinden op de statutaire Algemene Vergadering van woensdag 27 mei 2020.

De algemene voorwaarden tot effectief lidmaatschap van de Algemene Vergadering zijn de volgende (artikel 6 van de statuten):

1. niet ouder zijn dan 67 jaar;

2. veehouder zijn met een landbouwactiviteit in hoofdberoep.

De Raad van Bestuur van DGZ-Vlaanderen doet hierbij een oproep naar alle actieve veehouders die aan deze voorwaarden voldoen, om zich kandidaat te stellen voor onderstaande open mandaten :

· sector herkauwers West-Vlaanderen : 1 open mandaat (opvolging van Nic Cattebeke)

· sector herkauwers Oost-Vlaanderen : 1 open mandaat (opvolging van Robert Lietaer)

· sector varkens Vlaams-Brabant : 1 open mandaat

U kunt dit doen door vóór 08 mei een brief te sturen naar: DGZ-Vlaanderen – Industrielaan 29 – 8820 Torhout – t.a.v. de voorzitter ; of te mailen naar AVenRVB@dgz.be.

Uw brief vermeldt volgende gegevens:

a. dat u zich kandidaat wenst te stellen als effectief lid van de Algemene Vergadering van DGZ-Vlaanderen;

b. het mandaat waarvoor u zich kandidaat stelt (vb. sector herkauwers West-Vlaanderen);

c. uw adres, telefoon- en/of gsm-nummer en/of mailadres, en uw geboortedatum.

Een voorbeeld brief voor de kandidatuurstelling vindt u op de homepage van de website van DGZ-Vlaanderen: www.dgz.be. uw vragen hierover kunt u terecht bij Marcel Heylen (marcel.heylen@dgz.be), voorzitter van DGZ-Vlaanderen, Denis Volckaert (denis.volckaert@dgz.be), directeur van DGZ-Vlaanderen.

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken