Startpagina Actueel

Nieuwe tool ‘Water Telt’ sensibiliseert over watergebruik

De Belgische ngo ‘Join For Water’ lanceert de tool ‘Water Telt’. Hiermee kunnen Belgen hun watervoetafdruk berekenen en stilstaan bij hun waterverbruik.

Leestijd : 1 min

De ngo ‘Join For Water’ is naar eigen zeggen de enige ngo die focust op water en alles wat daarbij komt kijken. Met de lancering van hun tool ‘Water Telt’ wil die de mensen bewust maken over hun eigen waterverbruik. De ngo zet zich in voor ontwikkelingssamenwerking en ijvert voor een beter waterbeheer in ontwikkelingslanden. Ook in België spoort het aan tot duurzaam waterbeheer.

Gemiddeld gebruikt een Belg 7.400 liter water per persoon per dag, waaronder zo’n 100 liter aan kraantjeswater. Dat water wordt ‘direct’ ingezet als drinkwater, om te koken, ons te wassen… maar ook ‘indirect’, om alle goederen te maken en diensten te leveren.

De ngo wil daarom dat zo veel mogelijk mensen hun ‘watervoetafdruk’ berekenen op hun nieuwe campagnesite watertelt.be en zo stilstaan bij hun watergebruik. “Die bewustmaking is belangrijk, want onze consumptie hier zet ook elders watervoorraden onder druk”, klinkt het op hun site.

Het waterverbruik kan je berekenen via een calculator, en het resultaat kan je delen via sociale media met je vrienden en kennissen.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken