Startpagina Covid 19

DGZ garandeert werking, maar treft maatregelen

Ook Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) is bezorgd om de gezondheid en het welzijn van haar klanten en haar medewerkers. Sinds 17 maart gelden daarom aanvullende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Leestijd : 2 min

DGZ blijft ernaar streven om de continuïteit van zijn werking zo veel mogelijk te garanderen. De organisatie treft wel enkele bijkomende maatregelen.

Loketten

DGZ besliste om de loketten in Lier (Hagenbroeksesteenweg 167) en Torhout (Industrielaan 29) te sluiten tot een nader te bepalen datum. Ondertussen kun je wel monsters deponeren in het nachtluik. Je kunt ook altijd gebruik maken van de koerierdienst. Enveloppen kunnen in de brievenbus gedeponeerd worden of met de post worden verstuurd.

Buitendienstmedewerkers

De buitendienstmedewerkers blijven wel actief. Voor ondersteuning waarvoor niet urgent een bezoek vereist is, zal DGZ contact nemen via telefoon of mail om verdere afspraken te maken. Voor een ondersteuning die een bezoek vereist, passen de medewerkers de overheidsmaatregelen nauwgezet toe. DGZ vraagt met de grootst mogelijke aandrang aan iedereen om datzelfde ook te doen: schud geen handen, zorg voor een goede handenwasgelegenheid en gebruik die dan ook.

Dat geldt voor álle bedrijfsbezoeken.

In geval van kadaverophaling, zorg er dan voor dat kadavers (en bijhorende formulieren) vooraan het bedrijf klaar liggen, zodat de medewerkers niet op jouw bedrijf moeten komen.

Helpdesk

De helpdesk staat uiteraard ter beschikking voor alle vragen, neem bij voorkeur contact via e-mail naar helpdesk@dgz.be of via het contactformulier op de website. DGZ blijft ook telefonisch bereikbaar tijdens de normale uren (8.30 – 17 uur) op het gebruikelijke nummer 078 05 05 23.

Hou er wel rekening mee dat vanuit het respecteren van de maatregelen rond Covid-19 er mogelijk langere wachttijden kunnen optreden.

DGZ

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken