Startpagina Covid 19

Gentse Floraliën verschuiven naar voorjaar 2021

Ook de Gentse Floraliën namen een drastische beslissing in het kader van de coronaproblematiek. De editie van 2020, gepland van 1 tot 10 mei, verplaatst naar de periode april 2021.

Leestijd : 2 min

“Daarmee spelen we als organisatie in op de bezorgdheden van iedereen na de berichtgeving over de ernst en de impact van het nieuwe coronavirus”, meldde de organisatie op 17 maart op zijn website. “De gezondheid en het welzijn van de duizenden bezoekers en iedereen die bij de organisatie betrokken is, was voor ons belangrijk genoeg om die beslissing te nemen.”

De internationale bloemententoonstelling van Gent gaat terug op een traditie van meer dan 200 jaar oud. Het evenement lokt duizenden internationale floristen en bezoekers. De 36ste editie van de Floraliën Gent zou lopen van 1 mei tot 10 mei 2020, maar de logistieke voorbereidingen zouden al starten op 6 april in het ICC, het Kuipke en het Floraliënpaleis. Deze locaties vormen tijdens het vierjaarlijks event 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

Dit jaar zouden er maar liefst 300 exposanten deelnemen: 190 bloemisten, boomtelers en snijbloementelers uit de Gentse productiesector en 70 floristen uit ons land, Nederland, Frankrijk, Noorwegen en Spanje tot Roemenië, Mexico, New Guinea en Portugal. Daarnaast zouden er ook 6 scholen en hogescholen, 4 onderzoeksinstellingen en 7 officiële instellingen zoals VLAM en Week van de Bij aanwezig zijn.

De organisatie behoudt in 2021 het thema van 'mijn paradijs'.

Binnenkort volgt meer informatie over het verdere verloop van het evenement en de tickets. Ondertussen kan u terecht op de website voor een dagelijkse update.

Anne Vandenbosch

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken