Startpagina Covid 19

Van Ranst en Vanthemsche onderstrepen belang voedingsindustrie

Topviroloog Marc Van Ranst en oud-Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche hebben bij een gezamenlijk bezoek aan het familiale zuivelbedrijf Olympia het enorme belang van de voedingssector en diens werknemers onderstreept. De hele agrovoedingsketen en dus ook de zuivelsector worden gezien als een sector van vitaal belang. Een sector die in deze coronacrisis niet mag uitvallen.

Leestijd : 1 min

Vanthemsche is voorzitter van het crisisteam dat de overheid opzette om de economie zo goed als mogelijk door de crisis te loodsen. Om de levensnoodzakelijke voedselbevoorrading te verzekeren, blijven de medewerkers van alle schakels in de voedingsketen doorwerken. "Onze bedrijven moeten blijven produceren" was de boodschap.

"In deze gezondheidscrisis moet onze maatschappij blijven doordraaien en dan vragen wij uitzonderlijke inspanningen van uitzonderlijke mensen", aldus Van Ranst over de medewerkers uit de voedingsindustrie. Vanthemsche voegde nog toe dat de voedingssector vitaal is voor ons dagelijks leven en afhankelijk is van de economische keten die erachter zit.

De Belgische zuivelbedrijven nemen wel hun voorzorgen om de social distancing – 1,5 meter afstand tot anderen - te handhaven en de veiligheid voor alle medewerkers te garanderen. Tot slot bedanken ze aan alle medewerkers van de zuivelbedrijven en distributiecentra, de melkophalers en melkveehouders om de voedselproductie en bevoorrading te blijven garanderen. “Jullie zijn onze helden, dankjewel!”

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken