Startpagina Covid 19

Steun Belgische voedingsindustrie met #FoodHeroes

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vraagt dringend extra steun voor voedingsbedrijven en hun werknemers. De sector lanceert daarom een steuncampagne en vraagt alle Belgen om met de hashtag #FoodHeroes op sociale media werknemers te bedanken die aan de slag blijven om de voedselproductie en -bevoorrading te waarborgen.

Leestijd : 3 min

Ook tijdens de coronacrisis is het van vitaal belang dat de Belgische agrovoedingsketen kan blijven zorgen voor voeding en dranken. Helaas zien veel voedingsbedrijven intussen werknemers uitvallen, vergroot de druk op wie wel blijft werken en dreigen de kosten zwaar op te lopen.

#FoodHeroes

De verscherpte maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad de voorbije weken nam om de verspreiding van het coronavirus te beperken, laten zich voelen bij bedrijven en werknemers in de voedingsindustrie. “Onze mensen verdienen alle steun en respect voor de inspanningen die ze doen om ook in moeilijke omstandigheden te blijven zorgen voor onze voeding en dranken. Onze bedrijven nemen extra voorzorgsmaatregelen, onder meer rond social distancing, maar we willen nog een stap verder gaan. Samen met onze 27 sub-sectoren roepen we alle Belgen daarom op om onze voedingshelden via de sociale media een hart onder de riem te steken met de hashtag #FoodHeroes! We hopen dat die zoveel mogelijk weerklank krijgt,” zegt Fevia-voorzitter Jan Vander Stichele.

Fevia_social post #foodheroes_Li_Fb 1200x630px NL

Sector draaiende houden

Helaas merken heel wat voedingsbedrijven intussen een stijging van het aantal werknemers in arbeidsongeschiktheid. Uit een recente enquête bij leden van Fevia blijkt dat 60% van de voedingsbedrijven nu reeds meer absenteïsme ervaren. Bij 39% van de voedingsbedrijven heeft dat intussen ook een impact op de productie. Fevia vraagt de federale overheid dan ook om de voedingsbedrijven en hun werknemers die aan het werk blijven te stimuleren.

“We moeten het aantrekkelijk houden voor onze Food Heroes om te blijven werken en vragen de overheid om daarbij te helpen. Tegelijk krijgen onze bedrijven te maken met een sterk toenemende kost, door de arbeidsongeschiktheid en door alle bijkomende uitgaven en uitdagingen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ook zij hebben nood aan extra ondersteuning,” aldus Bart Buysse, CEO van Fevia. “We moeten de voedingsketen draaiende houden. Laten we er dus voor zorgen dat we de bevoorrading van beschermingsmateriaal en andere productiebenodigdheden kunnen blijven garanderen en dat ook de andere schakels in de agrovoedingsketen operationeel blijven.”

Wat kun jij doen?

De federatie vraagt medewerking aan iedereen. “We roepen iedereen op om met de hashtag #FoodHeroes via sociale media selfies, foto’s en video’s te delen om onze helden te bedanken. Hoe je dat doet bepaal je uiteraard zelf!”

Mogelijkheden genoeg om met een kleine moeite even stil te staan bij de grote inspanningen van onze mensen:

- Bedank alle helden die dagelijks voor je lekkere voeding zorgen door een selfie of foto te nemen van je ontbijt, je lunch of je vieruurtje bijvoorbeeld. Vergeet niet de hashtag #FoodHeroes toe te voegen!

- Ben je zelf één van die helden? Aarzel dan niet om met een foto of selfie te tonen hoe je samen met jouw team blijft zorgen voor onze voeding! En op Facebook kun je bovendien een frame toevoegen aan jouw profielfoto om te laten zien dat ook jij op post blijft: klik hier.

- Wij bundelen alle posts met de hashtag #FoodHeroes op www.foodheroes.be. Je kunt ons ook jouw foto’s en video’s per mail sturen naar foodheroes@fevia.be.

- Moedig eventueel ook je vrienden en volgers aan om via hun sociale media je foto’s en video’s te delen en #FoodHeroes te steunen.

- We maakten ook een poëtische Ode aan onze Food Heroes die je kan delen via jouw kanalen

Voor meer informatie over de #FoodHeroes campagne en digitale versies van de “Ode aan onze Food Heroes”: klik hier.

Fevia

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken