Startpagina Covid 19

Minder PCR-testen bij DGZ

De aanhoudende coronacrisis heeft een bijkomende impact op de werking van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). Door een gebrek aan materialen worden er minder PCR-testen uitgevoerd.

Leestijd : 1 min

Naar aanleiding van de Covid-19 situatie wordt het DGZ-laboratorium geconfronteerd met tekorten aan materialen voor PCR-onderzoeken. Dit betekent dat wij in overleg met de bevoegde overheden besloten hebben om alle PCR-testen – met uitzondering van boviene virale diarree (BVD) en blauwtong – met een lagere frequentie uit te voeren dan voorheen, waardoor we onze beperkte voorraad nog iets efficiënter kunnen gebruiken.

Voorlopig kunnen we helaas geen invulling geven aan vragen om testen dringend uit te voeren. Het is dan ook belangrijk om uw monsters zo snel mogelijk aan te leveren. We hebben er op dit moment geen zicht op hoe snel wij opnieuw leveringen van materialen zullen ontvangen.

Door deze lagere frequentie van onderzoeken hopen we een overbrugging te kunnen maken naar het moment waarop materialen terug beschikbaar zullen zijn of hopelijk zelfs de post-Covid-19-periode.

DGZ

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken