Startpagina Covid 19

Tuinbouwschool schenkt haar groenten aan goede doel

De Provinciale Technische School (PTS) Mechelen, afdeling tuinbouw, doneert vanaf nu haar groenten aan Foodsavers, een initiatief voor voedselinzameling in Mechelen. Normaal gezien worden de groenten in de schoolwinkel verkocht aan de leerlingen, ouders en omwonenden, maar door de coronacrisis blijft de winkel dicht. Vanuit Foodsavers worden voedselpakketten verdeeld aan kwetsbare Mechelaars.

Leestijd : 1 min

De groenten worden gekweekt door de leerlingen van de tuinbouwafdeling en worden normaal gezien in de schoolwinkel verkocht. PTS beschikt over verschillende serres in Sint-Katelijne-Waver waar ze volop kunnen telen. Door het opschorten van de lessen wordt nu geoogst door het tuinpersoneel van de school.

De groenten gaan niet verloren maar zullen wekelijks gedoneerd worden aan Foodsavers, een initiatief van voedselinzameling van de stad Mechelen. Omdat de bestaande voedselbedelingen door de coronamaatregelen niet meer kunnen doorgaan, nam het stadsbestuur het initiatief om zelf in te staan voor de verdeling van voedselpakketten aan huis voor kwetsbare Mechelaars. “Met het hamstergedrag tijdens deze coronacrisis zijn er jammer genoeg minder voedseloverschotten in warenhuizen. Daardoor liggen veel voedselbanken stil. In onze afdeling tuinbouw van PTS Mechelen hebben we dan weer een overvloed aan groenten”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs.

Gisteren (26 maart) werd vanuit PTS Mechelen en in samenwerking met het tuinpersoneel Paul De Swerdt en Ronny Robyns alvast een rijke korf van 750 kg verse groenten bij Foodsavers afgeleverd: 300 kg aardappelen, 100 kg ajuin maar ook schorseneren, wortelpeterselie, pastinaak, aardpeer en yacon. PTS Mechelen zal vanaf nu wekelijks leveren aan Foodsavers.

Door het opschorten van de lessen worden de groenten van het PTS nu geoogst door het tuinpersoneel van de school. Deze groenten zullen wekelijks gedoneerd worden aan Foodsavers
Door het opschorten van de lessen worden de groenten van het PTS nu geoogst door het tuinpersoneel van de school. Deze groenten zullen wekelijks gedoneerd worden aan Foodsavers - Foto: PTS

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken