Startpagina Actueel

Nieuwe website CAG online

Tijd voor wat goed nieuws! De nieuwe website van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) staat online. Voortaan vind je alles over erfgoed van landbouw, voeding en landelijk leven op www.cagnet.be!

Leestijd : 1 min

Het CAG is het expertisecentrum voor het agrarisch erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Het is erkend door de Vlaamse overheid. CAG bestudeert de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, voeding en landelijk leven vanaf het midden van de 18de eeuw tot en met vandaag. De werking van CAG is opgebouwd rond 3 pijlers: erfgoedonderzoek, knooppunt en publiekswerking.

De vernieuwde website biedt een overzicht van de diensten en projecten van CAG. De kennisbank reikt onderzoeksbronnen en werkinstrumenten aan om zelf agrarisch erfgoed te ontdekken. In de beeldbank kan je meer dan 12.000 digitale reproducties van agrarisch erfgoed doorzoeken.

Nieuw is de Cinema Rural Filmdatabank met uitgebreide beschrijvingen van landbouwfilms.

Ook het logo en de huisstijl van CAG kregen een fris en hedendaags design.

De website van de Collectie Bulskampveld zit eveneens in een nieuw jasje. Vanaf nu kan je de collectie ontdekken via enkele uitgelichte thema’s. Surf naar www.collectiebulskampveld.be.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken