Startpagina Actueel

Belg eet meer vers verwerkte aardappelen, week- en schaaldieren en kip, minder vlees, groenten en fruit

Het is een opvallend gegeven: uit cijfers van GfK Belgium, in opdracht van VLAM, blijkt dat de Belg in 2019 meer verse verwerkte aardappelen en vleesvervangers, en iets minder vlees, groenten en fruit, heeft gegeten. De consumptie van konijn is verleden jaar volgens deze steekproef met maar liefst 15 % gedaald.

Leestijd : 1 min

Deze resultaten werden opgetekend door GfK Belgium in opdracht van VLAM. Hiervoor werden de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik continu opgevolgd. Hieronder vindt u de lijst van verse voedingscategorieën 2019 ten opzichte van 2018.

Verse verwerkte aardappelen (+17   %), vleesvervangers (+15 %), gefermenteerde melkdrinks (+11 %), vissalades (+10 %), verse week- en schaaldieren (+10 %), verse pizza’s en quiches (+9 %), groentensalades (+9 %), vers gekoelde maaltijden (+5 %), verse visbereidingen (+4 %), eieren (+2 %), kip (+1 %), melk (+1 %), boter (+1 %), kaas (+1 %), quinoa, bulgur, couscous (+1 %), verse witte kaas (-), verse vis (-1 %), groenten (-1 %), room (-1 %), gearomatiseerde melk (-1 %), ijs en sorbet (-1 %), fruit (-1 %), brood (-1 %), vlees (-2 %), yoghurt (-2 %), vleeswaar (-3 %), verse aardappelen (-3 %), wild (-5 %), kalkoen (-6 %), karnemelk (-12 %), konijn (-15 %) en drinkyoghurt (-25 %).

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken