Startpagina Actueel

Belg eet meer vers verwerkte aardappelen, week- en schaaldieren en kip, minder vlees, groenten en fruit

Het is een opvallend gegeven: uit cijfers van GfK Belgium, in opdracht van VLAM, blijkt dat de Belg in 2019 meer verse verwerkte aardappelen en vleesvervangers, en iets minder vlees, groenten en fruit, heeft gegeten. De consumptie van konijn is verleden jaar volgens deze steekproef met maar liefst 15 % gedaald.

Deze resultaten werden opgetekend door GfK Belgium in opdracht van VLAM. Hiervoor werden de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen voor thuisverbruik continu opgevolgd. Hieronder vindt u de lijst van verse voedingscategorieën 2019 ten opzichte van 2018.

Verse verwerkte aardappelen (+17   %), vleesvervangers (+15 %), gefermenteerde melkdrinks (+11 %), vissalades (+10 %), verse week- en schaaldieren (+10 %), verse pizza’s en quiches (+9 %),...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Paard aan huis: het is nog niet te laat om te hooien

Paarden Veel paardenhouders zagen met lede ogen aan hoeveel gras er met de grond gelijkgemaakt werd in de maand mei. Landbouwleven wikt en weegt hierbij de diverse ‘hooistellingen’, die voor verwarring zorgen bij tal van hobbypaardenhouders.
Meer artikelen bekijken