Startpagina Covid 19

Europese koepel voor jonge land- en tuinbouwers (CEJA) wil snelle uitvoering Europese steun

“Financiële flexibiliteit en het vrije verkeer van voedselproducten, diensten en arbeid zijn essentieel om ervoor te zorgen dat Europese boeren de komende weken en maanden Europa van voedsel kunnen blijven voorzien.” Dat zegt Jannes Maes, CEJA-voorzitter, in een videoboodschap.

Leestijd : 1 min

De Europese koepel voor jonge land- en tuinbouwers (CEJA), die wordt voorgezeten door onze landgenoot Jannes Maes, verwelkomt de aankondiging van de Europese commissie om de boeren de komende weken en maanden in en na de coronacrisis te ondersteunen. “Overheidssteun is van cruciaal belang voor jonge boeren die hun dagelijkse activiteiten al belemmerd zien door het gebrek aan toegang tot krediet en investeringen”, stelt CEJA.

Daarom zal de voorgestelde aanvullende steun in de vorm van staatssteun en financiële instrumenten het mogelijk maken de benodigde cashflow voor de continuïteit van de landbouwbedrijven te ontsluiten. “Bovendien zullen bij de uitvoering van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid de toegekende flexibiliteit met betrekking tot vooruitbetalingen en tijdsafspraken bijdragen tot een betere toekomst.”

“Financiële flexibiliteit en het vrije verkeer van voedselproducten, diensten en arbeid zijn essentieel om ervoor te zorgen dat Europese boeren Europa de komende weken en maanden kunnen blijven voeden”, stelt CEJA-voorzitter Jannes Maes. “We roepen alle lidstaten op om te zorgen voor een snelle en effectieve uitvoering van deze maatregelen.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken