Startpagina

Robin Food zet groenteoverschotten om in soep voor voedselhulp en sociale kruideniers

Vandaag lanceren 5 partners een nieuwe soep, met een straf verhaal: Robin Food. De soep is gemaakt van groenteoverschotten waar REO-veiling en andere regionale leveranciers door de corona-crisis moeilijker afzet voor vinden. Ze worden tot soep verwerkt bij de sociale onderneming enVie.

De soep wordt vervolgens door enVie, Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant en Depot Margo (van Samenlevingsopbouw Rimo Limburg) verdeeld onder kwetsbare gezinnen. Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) kon deze samenwerking in minder dan 2 weken opzetten dankzij een investering van EIT Food.

Economische schok opvangen

Door de economische schok die de COVID-19-crisis teweegbracht, zien we een groeiende groep mensen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in

Meer artikelen bekijken