Robin Food zet groenteoverschotten om in soep voor voedselhulp en sociale kruideniers

De soep is gemaakt van groenteoverschotten waar REO-veiling en andere regionale leveranciers door de corona-crisis moeilijker afzet voor vinden.
De soep is gemaakt van groenteoverschotten waar REO-veiling en andere regionale leveranciers door de corona-crisis moeilijker afzet voor vinden. - Foto: Robin Food

De soep wordt vervolgens door enVie, Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant en Depot Margo (van Samenlevingsopbouw Rimo Limburg) verdeeld onder kwetsbare gezinnen. Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) kon deze samenwerking in minder dan 2 weken opzetten dankzij een investering van EIT Food.

Economische schok opvangen

Door de economische schok die de COVID-19-crisis teweegbracht, zien we een groeiende groep mensen...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent