Startpagina Actueel

Wie wordt de Held van ‘t Veld?

Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, lanceert dit jaar een nieuwe nationale competitie: ‘Held van ’t Veld’. Waar in het verleden enkel ploegen van tel was als nationale sport, zullen Groene Kringleden dit jaar verschillende proeven tot een goed einde moeten brengen.

Leestijd : 2 min

De samenhorigheid tussen de leden van Groene Kring komt nergens zo mooit tot uiting als in de provinciale en nationale competities die de vereniging organiseert. De provinciale Held van ’t Veldwedstrijden en uiteindelijk ook de nationale wedstrijd zijn een mooie gelegenheid om aan teambuilding te doen voor de lokale gewesten.

Land- en tuinbouwers zijn echte ondernemers, en moeten binnen hun job ook vaak creatief uit de hoek komen om het hoofd te bieden aan onvoorziene omstandigheden, valt bij de vereniging te horen. Tijdens de proeven moeten de jonge landbouwers als groep samenwerken. Duidelijke communicatie en een goed tactisch inzicht zijn daarbij belangrijk. Ook vaardigheden zoals kracht, snelheid en handigheid zullen het verschil maken.

Maar het hoofddoel blijft ontspanning, vindt ook ondervoorzitter Sam Magnus: "Eén van de doelen van Groene Kring is jongeren in en rond de land- en tuinbouwsector samen te brengen. Wij willen met onze nieuwe competitie een ontspannende activiteit voorzien, waarbij onze leden tegen elkaar kunnen strijden om de titel. We zijn er zeker van dat er spannende en plezante momenten beleefd zullen worden op de Held van ’t Veld!”

Elke provincie organiseert deze zomer een provinciale Held van ’t Veldwedstrijd (9 juli, Veurne; 30 juli, Peer; 3 september, Brecht, Meetjesland-Lovendegem en Oost-Pajottenland). De gewestelijke wedstrijden gaan door op 15 juli (Noordwest-Brabant) en 27 augustus (Zuidwest-Pajottenland). De drie beste teams per provincie krijgen de kans om de eer van hun gewest en de provincie te gaan verdedigen op de nationale wedstrijd. Die zal plaatsvinden in het Hageland op zondag 10 september 2017. Meer info vindt u op www.groenekring.be/heldvantveld .

D.C.

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken