Startpagina Wetgeving

Gemeente Beernem naar rechter vanwege niet betalende pachter

Een 65-jarige landbouwer in Beernem moet zijn grond vrijgeven, maar weigert dat. De gemeente Beernem nam daarom juridische stappen tegen de pachter. Dat wordt meegedeeld door Het Nieuwsblad vandaag, 16 april.

Leestijd : 1 min

De gemeente Beernem heeft een juridische procedure opgestart tegen een pachter van haar landbouwgronden in het Beverhoutsveld. De landbouwer moet 7 ha aan gronden vrijgeven, zodat het kan worden toegewezen aan jonge landbouwers, maar weigert dat. Hij startte dit jaar ook met ze te bewerken.

Schepen van Landbouw Claudio Saelens (CD&V) aan Het Nieuwsblad: “Het is jammer dat 'pensioenboeren' geen ruimte vrijmaken voor actieve Beernemse landbouwers. Als je een carrière van meer dan veertig jaar achter de rug hebt, dan heb je een mooie loopbaan gehad.”

Volgens notaris.be staat er een leeftijdsgrens op 65 jaar om te kunnen pachten, met een minimumleeftijd om een loopbaanpacht aan te gaan op 27-jarige leeftijd. De man wenst niet te reageren op de heisa. “Maar ik vind het niet kunnen dat de gemeente de zaak uitspeelt in de krant”, zegt hij.

Landbouwleven/Het Nieuwsblad

Lees ook in Wetgeving

Meer artikelen bekijken