Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard verhoogt verwachtingen door hogere volumes wegens COVID-19

Groenten- en fruitleverancier Greenyard trekt zijn verwachtingen voor boekjaar 2019/2020 op dankzij hogere volumes ten gevolge van COVID-19 in maart 2020. Dat meldt Greenyard vrijdag 17 april, voorbeurs.

Leestijd : 1 min

Door de COVID-19 quarantainemaatregelen en de daaropvolgende verschuiving van de volumes van foodservice (consumptie buitenshuis) naar de supermarkten, is de vraag van Greenyards retailklanten en partners in zowel het Fresh segment als het Long Fresh segment sterk gestegen, klinkt het. Dat brengt volgens het bedrijf bijkomende complexiteit en kosten in de keten met zich mee, "maar alles in acht genomen heeft dit een positieve impact op de resultaten".

Eerder had Greenyard aangepaste EBITDA-verwachtingen (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) aangekondigd tussen 88 miljoen euro en 93 miljoen euro. Op basis van de voorlopige resultaten verwacht Greenyard nu het financieel jaar te eindigen met een aangepaste EBITDA tussen 93 miljoen euro en 95 miljoen euro. Daarin zit een positief effect vervat van ongeveer 1,5 miljoen euro tot 2 miljoen euro door hogere volumes ten gevolge van COVID-19 in maart 2020.

Greenyard verwacht dat de omzet voor het financieel jaar 2019/2020 zal uitkomen rond de 4,050 miljard euro. "Reeds vóór de verhoogde volumes door de COVID-19 crisis was er een omzetgroei merkbaar van 2,4 procent", luidt het. De nettoschuld is dit financieel jaar afgebouwd met meer dan 25 miljoen euro en bedraagt ongeveer 430 miljoen euro eind maart. "Dit is positiever dan verwacht, zeker omdat een aantal desinvesteringen nog niet uitgevoerd is, mede door de marktomstandigheden tijdens COVID-19."

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken