Startpagina Covid 19

Beurs van Libramont gaat dit jaar niet door

De landbouwbeurs van Libramont gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Dat hebben de organisatoren vrijdag bekendgemaakt. De piste om de beurs te verplaatsen van juli naar de laatste week van september, is verlaten. De beurs zal in het najaar wel kleinere evenementenorganiseren aldus commercieel directeur Caroline Willems. “We moeten in de aandacht blijven, en de landbouw ook dit jaar iets interessants bieden.”

Leestijd : 2 min

De inhoud van deze acties is nog onduidelijk. Mogelijk wordt de populaire Mecanic-show online gehouden, aldus Willems. “Internet biedt veel mogelijkheden. ”Normaal zou de 86ste editie van de beurs plaatsvinden in juli, maar de organisatie heeft beslist om die te verplaatsen naar juli volgend jaar. Het besluit van de raad van bestuur viel na overleg met diverse belanghebbenden, waaronder Waals landbouwminister Willy Borsus. Toch was het afblazen van de beurs geen bestuurlijk of politiek besluit.

De beurs deed eerder een bevraging aan landbouwers, overheden en bedrijven te hebben gelanceerd. De vraag was: wilt u een verplaatsing naar september, nu de beurs in juli niet door kan gaan/ Een meerderheid van de standhouders was positief over september, maar voor de grote teelten en de dealers is de maand wel druk. “Bovendien is zeer onduidelijk of het zal mogen. De Waalse feesten in dezelfde maand zijn ook al afgelast. Uiteindelijk maak je dan de som, en zijn er teveel onzekerheiden. Daarom gaan we ons nu richten op 2021”

De landbouwbeurs van Libramont trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Jan Cees Bron

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken