Startpagina Covid 19

Trump komt met 19 miljard dollar aan steun voor boeren

De Amerikaanse president Donald Trump maakte vrijdag, 17 april, een hulpprogramma voor boeren bekend ter waarde van 19 miljard dollar (zowat 17,5 miljard euro). Het moet de landbouwsector helpen de coronacrisis het hoofd te bieden.

Leestijd : 1 min

Trump kondigde dit aan tijdens zijn dagelijkse persconferentie over de bestrijding van het coronavirus. “We gaan een hulpprogramma van 19 miljard dollar implementeren voor onze geweldige boeren, die te maken hebben met de gevolgen van de pandemie.”

Minister van Landbouw Sonny Perdue vertelde dat 16 miljard rechtstreeks naar de boeren gaat. De rest van het bedrag wordt gebruikt om landbouwproducten zoals zuivel en vlees op te kopen die aan armen worden uitgedeeld.

De landbouw is een van de belangrijkste van Trumps steunpilaren. Later dit jaar ambieert de Republikein een tweede mandaat als president. Toch is de handelsoorlog met China waarin Trump zijn land gestort heeft al zwaar geweest voor de Amerikaanse landbouw. Hij maakte intussen al 28 miljard dollar vrij voor schadevergoedingen voor de landbouwers.

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken