Startpagina Covid 19

Belg eet gezonder door coronacrisis

De Belg kookt sinds de coronacrisis meer thuis, eet meer vers fruit en groenten en heeft meer belangstelling gekregen voor tuinieren. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbedrijf GfK.

Leestijd : 1 min

De coronasluiting, en de daaruit voortvloeiende vrije tijd, heeft de aandacht van de Belgische consument verlegd naar een gezonder leven.

Volgens de GfK Coronavirus Consumer Pulse Study besteedde bijna de helft van de Belgische bevolking minder tijd aan werk, waardoor er tijd vrijkwam voor andere dingen. Uit het onderzoek van GfK blijkt dat consumenten niet alleen meer bezig waren met hun gebruikelijke vermaak, zoals het kijken naar Netflix of het spelen van een videogame, maar ook een gezondere levensstijl gingen volgen. “Ze kookten meer, aten gezonder en kwamen dichter bij de natuur te staan”, klinkt het.

Een eerste onverwacht positief effect van de coronacrisis is dat tijdens de eerste 2 weken van de coronasluiting bijna elke Belg (96 %) zelf gekookte maaltijden heeft gemaakt (33 % meer dan normaal) en 20 % minder voorgekookte maaltijden heeft gegeten.

“De Belgen zijn niet alleen thuiskoks geworden, ze hebben ook extra aandacht besteed aan gezonde voeding. Ongeveer 1 op de 4 Belgen zegt meer vers fruit en groenten te hebben gegeten dan voorheen. Een op de 5 Belgen is ook van plan om de komende weken meer vers fruit en groenten te gaan kopen”, luidt het. Tot slot zoeken de Belgen tijdens de coronacrisis psychologisch comfort in de tuin en in doe-het-zelven.

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken