Startpagina Varkens

Gunstige evolutie Afrikaanse varkenspest laat toe om Luxemburgse bossen te heropenen

De maatregelen omtrent de Afrikaanse varkenspest lijken te versoepelen. De bossen in het zuiden van de provincie Luxemburg gaan daarom vanaf 15 mei terug open voor buurtbewoners.

Leestijd : 1 min

De bossen in het zuiden van de provincie Luxemburg waren anderhalf jaar – sinds september 2018 – dicht nadat er Afrikaanse varkenspest was vastgesteld.

“We hebben positieve signalen die aangeven dat het einde van de crisis rond de Afrikaanse varkenspest voorbij is” zegt Waals minister van Bossen Céline Tellier (Ecolo). “Dat laat ons toe om de bossen opnieuw open te stellen voor de gebruikers, in de eerste plaats voor de bewoners.”

Vanwege het coronavirus is toerisme tot nader order nog niet toegestaan. Daarom zullen in een eerste fase enkel buurtbewoners van de heropening kunnen genieten.

Belga

Lees ook in Varkens

Varkensgriep vastgesteld bij Brit

Varkens In het Verenigd Koninkrijk is voor het eerst een geval van varkensgriep vastgesteld bij een mens. Dat meldde de UK Health Security Agency (UKHSA) op 27 november. De persoon in kwestie kende een mild ziekteverloop en is intussen volledig hersteld.
Meer artikelen bekijken