Startpagina Varkens

Gunstige evolutie Afrikaanse varkenspest laat toe om Luxemburgse bossen te heropenen

De maatregelen omtrent de Afrikaanse varkenspest lijken te versoepelen. De bossen in het zuiden van de provincie Luxemburg gaan daarom vanaf 15 mei terug open voor buurtbewoners.

Leestijd : 1 min

De bossen in het zuiden van de provincie Luxemburg waren anderhalf jaar – sinds september 2018 – dicht nadat er Afrikaanse varkenspest was vastgesteld.

“We hebben positieve signalen die aangeven dat het einde van de crisis rond de Afrikaanse varkenspest voorbij is” zegt Waals minister van Bossen Céline Tellier (Ecolo). “Dat laat ons toe om de bossen opnieuw open te stellen voor de gebruikers, in de eerste plaats voor de bewoners.”

Vanwege het coronavirus is toerisme tot nader order nog niet toegestaan. Daarom zullen in een eerste fase enkel buurtbewoners van de heropening kunnen genieten.

Belga

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken