Startpagina Covid 19

Verzamelaanvraag 2020 indienen kan tot 15 mei

De laatste weken werden we aangemaand om zoveel mogelijk ‘in ons kot’ te blijven en contact met anderen te vermijden. Het departement Landbouw en Visserij herhaalt dat de uiterste indieningsdatum van de verzamelaanvraag werd uitgesteld tot vrijdag 15 mei 2020.

Leestijd : 2 min

De verschuiving van de uiterste indieningsdatum heeft enkele gevolgen.

Wilt u betalingsrechten activeren, agromilieumaatregelen van het departement aanvragen, biohectaresteun of een subsidie voor boslandbouw, dan moet u de percelen op 15 mei in gebruik hebben.

Vergeet ook niet dat 15 mei de indieningsdatum is voor het aanvragen van de premie jonge landbouwer, het aanvragen van betalingsrechten uit de reserve, de brede weersverzekering, het regelen van de overdracht van uw betalingsrechten en de aangifteplicht in het kader van het mestdecreet.

Zodra u de verzamelaanvraag hebt ingediend, hebt u als landbouwer of consulent nog tot 12 juni 2020 om wijzigingen in te dienen, zonder dat dit invloed heeft op de uitbetaling van uw basisbetaling of agromilieumaatregelen (uitzondering: brede weersverzekering). De Mestbank houdt rekening met wijzigingen tot 30 juni.

Inhoudelijk zijn er nog andere wijzigingen. Zo kunt u via de verzamelaanvraag 2020 uw subsidie voor de brede weersverzekering aanvragen en ook bijkomende gegevens invullen over witloofforcerie. Hebt u percelen in Wallonië in gebruik, dan moet u dit niet langer melden. Het indienen van de verzamelaanvraag in Wallonië is vanaf 2020 voldoende.

Meer algemene informatie vindt u op onze website Bedrijfsvoering/Verzamelaanvraag en randvoorwaarden/Verzamelaanvraag of raadpleeg de praktische Handleiding verzamelaanvraag 2020.

Hebt u een vraag? Neem dan via e-mail of telefonisch contact op met uw buitendienst. Vanwege de coronamaatregelen vragen we dat u tijdelijk niet langskomt. Zo beschermen we ook onze collega’s.

Dep. Landbouw en Visserij

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken