Startpagina Covid 19

Coronacrisis dwingt ook de Week van de Korte Keten tot afgelasting

Het is wat dubbel maar begrijpelijk: door de coronacrisis piekt de verkoop via de korte keten maar... de Week van de Korte Keten zelf moet dan weer worden afgelast. Er wordt via digitale weg verder promotie gevoerd, onder andere via de website en de Facebookpagina.

Leestijd : 1 min

Na het succes van de Week van de Korte Keten in de provincie West-Vlaanderen werd in 2018 voor het eerst deze promotieweek in heel Vlaanderen uitgerold. De initiatiefnemers zijn onder andere Vlaanderen, de provincies en het Steunpunt Korte Keten.

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Soorten verkooppunten zijn de hoevewinkel, de (boeren)markt, zelfpluk, automaat, groenteabonnement, voedselteam, CSA-boerderij, buurderij, coöperatie...

De Week van de Korte Keten, waarvoor alle ‘koppen’ werden gekozen, zou dit jaar van 6 tot 14 juni plaats hebben. Maar door de coronacrisis gaat de Week van de Korte Keten dit jaar niet door. “In de plaats daarvan willen we de hele zomer de korte kijker in de kijker zetten, onder meer via de website www.weekvandekorteketen.be of via de facebookpagina.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken