Startpagina Actueel

Nieuwe spuitmachine dankzij de fusie tussen Hardi en Matrot

Versterkt door hun samenwerking, hebben Hardi en Matrot, twee ondernemingen van de Franse groep Exel Industries, zich geassocieerd om een grote zelfrijdende spuitmachine te ontwikkelen: de Rubicon 9000.

Leestijd : 1 min

Dit is een krachtige zelfrijder met supérieure capaciteit: 9.000 liter tank, 48 m boom, 386 pk motor, uitschuifbaar spoor en vooral een uiterst stabiele spuitboom, die het mogelijk maakt om te spuiten aan 35 km/u.

Erg enthousiast over deze bijzondere verrijkende ervaring in termen van technisch inzicht en marktperceptie willen de twee ondernemingen nu de kans grijpen hun R&D middelen optimaal te benutten om op een snellere en completere manier te voldoen aan de behoeften van de gebruikers op het gebied van producten, uitrustingen en service.

Als gevolg hiervan kondigden de twee ondernemingen aan dat de samenwerking tussen Matrot en Hardi wordt voortgezet onder de vorm van een fusie binnen de Hardi groep.

Gesterkt door hun Franse verankering blijven de merken Evrard (zelfrijders met spuitboom achteraan) en Matrot (zelfrijders met spuitboom vooraan) in Frankrijk bestaan. Elders wordt het volledige gamma's zelfrijdende spuitmachines, met spuitboom voor- of achteraan, enkel onder het merk Hardi gecommercialiseerd. Door zijn nabijheid met Frankrijk heeft België echter nog toegang tot de Evrard en de Matrot merken.

De groep Hardi ziet in deze fusie een zeer belangrijke stap om zijn positie in Europa en overal in de wereld te verstevigen.

Lees ook in Actueel

Besnoitiose is nu een gereglementeerde ziekte

Veeteelt In overleg met de verschillende betrokken partijen werden recent 2 besluiten gepubliceerd om besnoitiose in België te voorkomen en te bestrijden. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Meer artikelen bekijken