Startpagina Covid 19

Fendt start productie opnieuw op

Machinefabrikant Fendt start haar productie op 4 Duitse locaties deze week opnieuw op. Het gat om fabrieken in Marktoberdorf, Asbach-Bäumenheim, Waldstetten en Hohenmölsen. Het probleem dat er te weinig onderdelen waren, is opgelost. De locaties waren enkele weken gesloten.

Leestijd : 1 min

De levering van onderdelen was enige tijd een probleem omdat de coronacrisis de logistiek en productie van onderdelen elders bemoeilijkte. Christoph Gröblinghoff, die het bedrijf uit Beieren leidt, is opgelucht dat de fabrieken weer open zijn gegaan. Hij wijst erop dat veel beschermende maatregelen zijn genomen op de werkvloer.

De tractorbouw bijvoorbeeld gebeurt nu in 2 aparte shifts, zodat voldoende ruimte ontstaat tussen werknemers. Ook draagt men verplicht mondmaskers en zijn handgels ruim aanwezig. De fabrieken worden vaker en grondiger gereinigd. Datzelfde geldt voor de kantoren van de Duitse firma, die onderdeel is van het Amerikaanse Agco.

Op kantoor wordt gewerkt tevens met een aanwezigheidssysteem waarbij mensen zo min mogelijk tegelijk op kantoor is. Ook wordt telewerken waar het kan doorgezet. Bureaus zijn uit elkaar gezet en waar nodig is plexiglas tussen werkplekken aangebracht. Vergaderingen tellen bewust minder deelnemers, en worden in de tijd beperkt.

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken