Startpagina Economie

Thuisverbruik van vers rood vlees en charcuterie daalde in 2019

Het thuisverbruik van vers rood vlees daalde in 2019 met 3% in volume. Voor charcuterie werd een daling van 0,6% opgemeten. De Belg wisselt rood vlees af met gevogelte, vis en vegetarisch. Dat blijkt uit cijfers van GfK Belgium, dat de voedingsaankopen volgt bij 5.000 Belgische gezinnen in opdracht van VLAM. De herkomst van vlees en de productiemethode wordt steeds belangrijker.

Rood vlees (varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, schapenvlees en paardenvlees) blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg. Het thuisverbruik van vers rood vlees kwam uit op 16,4 kg per capita of 315 g per week. De verminderde consumptie van rood vlees is al enkele jaren een trend.

De gemiddelde Belg kocht vorig jaar ook 8,4 kg vers gevogelte en wild, 4,6 kg verse vis, week- en schaaldieren en 0,35 kg vegetarische vleesvervangers. Op lange termijn groeit het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

België wil economische banden met Japan aanhalen tijdens Expo 2025 in Osaka

Economie Naar aanleiding van de ‘Belgische dag’ op zondag 14 september op de Wereldtentoonstelling 2025 in Osaka gaat federaal minister van Economie, Werk en Landbouw David Clarinval (MR) op officiële missie naar Japan. Naast het promoten van het Belgische paviljoen wil Clarinval er de economische, politieke en diplomatieke relaties tussen beide landen versterken. Hij ontmoet er ook de Japanse minister van Landbouw.
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

Philippe Hoornaert

Staden, West-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

Vlaams Agrarisch Centrum cv

Merelbeke, Oost-Vlaanderen, België

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures