Startpagina Bedrijfsnieuws

All-Connects werkt aan App voor AGR-GPS-burenregeling

Vanaf 1 juli 2020 moet het vervoer met een burenregeling van vloeibare dierlijke mest naar landbouwers met percelen in gebiedstype 2 of 3 altijd gebeuren met een AGR-GPS-app. All-Connects uit Kontich ontwikkelt zo een toepassing.

Leestijd : 1 min

De nieuwe app wordt een verplicht gebruik voor landbouwers met percelen in gebiedstype 2 of 3. Een uitzondering is gemaakt voor graslanden en langdurige teeltgronden.

Om aan deze verplichting te voldoen, moet de partij die de mest vervoert - dat is altijd de aanbieder of afnemer van de mest- gebruikmaken van een AGR-GPS-app. De aanbieder en de afnemer van de burenregeling moeten goede afspraken maken over wie de mest vervoert en wie dus in de toekomst gebruik moet maken van de AGR-GPS-app.

De landbouwer moet de app (Android of iOS) op zijn smartphone of tablet installeren en via de app elk mesttransport doorsturen naar de mestbank. Nadat de Mestbank de gegevens heeft ontvangen, wordt het bericht gecontroleerd en wordt een succes- of errorcode teruggestuurd. Zo weet de landbouwer dat alles in regel is en kan het mesttransport correct uitgevoerd worden.

Momenteel is de app nog in ontwikkeling, maar het is de bedoeling dat de app tegen de deadline van 1 juli klaar is voor gebruik. Meer info via: www.all-connects.be

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken