Startpagina Actueel

Voedsellandschappen zijn een creatieve manier om de agrarische open ruimte te beschermen

Moestuinieren, samentuinen, volkstuintjes, buurttuinen en zeker ook stadslandbouw: in corona-tijden wordt almaar meer belang gehecht aan lokale voedselvoorziening en aan regionale strategieën. Maar waar staan we daarin vandaag? Het staat vast dat al voor de coronacrisis meer dan de helft van de Vlaamse gemeenten nog meer wilde inzetten op lokaal Voedselbeleid. Landbouwleven zet een en ander op een rijtje en maakt een stand van zaken op.

Het is een bekend fenomeen: wie groene vingers heeft, werkt graag in de tuin. Dat kan individueel, maar meer en meer gebeurt dat (moes)tuinieren in groepsverband. Het versterkt ook vaak de sociale cohesie en zorgt voor een hernieuwde (voedsel)band tussen producent en consument.

Wat we zelf doen, doen we meestal ook beter. Groenten uit eigen tuin smaken vaak ook beter en het is intussen een vaststaand gegeven dat lokaal geteeld voedsel ook verser, gezonder én lekkerder is. Het gaat vandaag over veel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Zeventigtal salmonella-infecties in België gelinkt aan consumptie van eieren

Pluimvee Het Nationaal Referentie Centrum voor Salmonella (NRC, Sciensano) stelde sinds begin dit jaar een verhoging vast van een bepaalde salmonellastam. Daarop werd een brononderzoek gestart door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), het Departement Zorg en Sciensano. Uit de resultaten blijkt dat eieren aan de oorzaak liggen van de Salmonella-uitbraak. Intussen worden de betrokken producten teruggeroepen van bij de consument.
Meer artikelen bekijken