Nils van Dam, veteraan voedingsindustrie, wordt nieuwe CEO Milcobel

Nils van Dam werkte lang bij Unilever en AB Inbev.
Nils van Dam werkte lang bij Unilever en AB Inbev. - Foto: Milcobel

De Cock had als ex-topman van Limelco een achtergrond in de zuivel. Dat geldt voor van Dam toch niet direct. Maar Van Dam bekleedde bij Unilever onder meer 6 jaar lang de rol van hoofdverantwoordelijke voor België, waardoor hij in elk geval de retailmarkt goed zal kennen. Voor zijn periode bij Unilever werkte van Dam als marketingdirecteur bij AB Inbev en na zijn periode bij Unilever keerde hij als niet-uitvoerend directeur nog even terug in de bierwereld.

Hij was volgens Milcobel jarenlang een drijvende kracht in sectororganisaties en was onder meer lid van Fevia waar hij mee aan de basis lag van de langetermijnstrategie "Small Country, Great Food". Van Dam studeerde ooit aan de Universiteit van Antwerpen af als handelsingenieur en deed daarna diverse managementopleidingen aan de Vlerick Business School in Gent, en Nyenrode Business Universiteit nabij Utrecht.

Milcobel beschrijft van Dam als een gedreven all-round topmanager met een uitgebreide ervaring in general management, strategische, transformatie- en commerciële trajecten. De Raad van Bestuur geeft van Dam een mandaat met 3 hoofdpunten:

• Maximale waardecreatie voor de leden-melkveehouders te realiseren, zowel in melkprijs als in ondernemings- of aandeelhouderswaarde

• Milcobel Groep verder uit te bouwen tot een performant, solide en efficiënt bedrijf

• De strategie voor Milcobel "2025 and beyond" uitwerken, in samenwerking met de Raad van Bestuur

Dirk Ryckaert, voorzitter van Milcobel, spreekt zijn vertrouwen uit: "Met Nils halen we een zeer veelzijdig manager aan boord, die over de juiste capaciteiten beschikt om samen met het management en alle medewerkers de nodige veranderingsprocessen verder vorm te geven en te realiseren. Als Raad van Bestuur verwachten we dat deze noodzakelijke veranderingen snel geïmplementeerd worden om aldus de melkprijspositie en winstgevendheid van onze coöperatie te verbeteren, en de gedane investeringen sneller te laten renderen."

Nils van Dam bevestigt: "Ik vind het een eer om één van de grootste Belgische voedingsbedrijven te leiden en ben ervan overtuigd dat wij samen Milcobel kunnen uitbouwen tot een performante en toekomstbestendige zuivelcoöperatie."

Meest recent

Meest recent