Startpagina Actueel

Een hele zomer aandacht voor de korte keten

Door de coronacrisis wordt de Week van de Korte Keten 2020 omgevormd tot de Zomer van de Korte Keten. In plaats van één week promoten de diverse partners dit jaar de hele zomer, tot 30 september, activiteiten in de korte keten.

Leestijd : 1 min

Door de coronacrisis kon de Week van de Korte Keten dit jaar niet doorgaan. De projectpartners willen daarom de hele zomer de korte keten in de kijker zetten. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. Kijk in de agenda voor een activiteit in je buurt en kijk op www.rechtvanbijdeboer.be voor een verkooppunt in je buurt.

Ben je zelf een producent uit de korte keten of een vereniging die graag de korte keten onder de aandacht wil brengen tijdens de Zomer van de Korte Keten? Lees dan meer op de pagina voor producenten.

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken