Startpagina Covid 19

Geef je aardappelvoorraad door aan Belpotato.be

Om de huidige crisis zo goed mogelijk te kunnen beheersen, ontwikkelde Belpotato.be een online formulier waarmee de volumes aardappelen die in België in voorraad zijn, kunnen aangegeven worden. Geef zeker je aardappelvoorraad uiterlijk door op 31 mei op www.belpotato.be.

Leestijd : 1 min

Belpotato.be en zijn leden Belgapom, Agrofront (ABS, Boerenbond, FWA) en Fiwap zijn er van bewust dat de situatie momenteel kritisch is voor de aardappelsector. Allround contacten en aanvragen zijn momenteel aan de gang om onder andere een financiële steun te krijgen voor telers en bedrijven in moeilijkheden, het zij via Europese, nationale of regionale middelen. Belpotato.be kan echter niet beloven dat er steun zal zijn voor de aardappelsector. De maatregelen die de lidstaten willen nemen, moeten immers in overeenstemming zijn met de Europese regels. Daarom is het in dit stadium voorbarig om eventuele steun aan te kondigen.

De brancheorganisatie laat evenwel via een persbericht weten dat in het geval dat er steun of compensatie beschikbaar is, alleen de aangiften van volumes die via Belpotato.be verliepen, in aanmerking worden genomen. Met het oog op een doeltreffend crisisbeheer is de uiterste datum voor deze verklaring vastgesteld op 31 mei 2020. Doe nu dus zeker aangifte van je aardappelvoorraad!

Het aangifteformulier om je aardappelvoorraad door te geven, vind je hier.

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken