Ludo Pauwels verdeelt ROC

Ludo Pauwels verdeelt vanaf nu de Italiaanse ROC bandhark.
Ludo Pauwels verdeelt vanaf nu de Italiaanse ROC bandhark. - Foto: ROC

Ludo Pauwels is sinds 2010 invoerder van het Duitse merk Fliegl. “Daar Fliegl met zijn Büffel zijn intrede maakt in de grasoogst lag het voor ons voor de hand om een gepast middel te vinden om mooie zwaden te maken”, zegt Ludo Pauwels over deze evolutie.

Daarbij komt dat het areaal gras jaar na jaar groter wordt en er zich andere teelten aanbieden zoals luzerne, klaver en snelle lenterogge. De melkveehouder wordt zich ook meer en meer bewust van het telen van kwaliteitsvolle eiwitrijke producten van eigen bodem.

Een bandhark heeft het grote voordeel dat het gewas niet meer ‘gesleept’ wordt over de bodem en daardoor minder grond en stenen in de kuil terecht komen. Er kan ook sneller gereden worden tijdens het harken en het zwad is egaler en luchtiger dan bij een traditionele zwadhark. Daardoor kan het gewas verder drogen in het zwad en wordt er vaak een schudbeurt uitgespaard. Ook geeft dit als resultaat dat de machine die het gras opraapt duidelijk meer capaciteit haalt.

ROC bouwt sedert 2005 uitsluitend bandharken en het gamma is enorm, van 3 meter tot 12 meter werkbreedte. Er zijn modellen beschikbaar voor in de fronthef van de trekker of als getrokken machine achter de (lichte) trekker.

Het concept van de professionele machines van ROC is onder andere te herkennen in de pick-up met 6 tandarmen, het tandemwielstel onder de pick-up, de industriële afvoerband, het geveerde wielstel en de afwerking op hoog niveau.

Meer info via: www.ludopauwelsbvba.be, tel: 09/337.00.95.

Meest recent

Meest recent