Interview Michael Gore (Febev): waarom coronasluitingen Belgische slachthuizen bespaard blijven

Volgens Gore helpt een strak protocol de Belgische slachterijen vooralsnog sluitingen vanwege corona voorkomen.
Volgens Gore helpt een strak protocol de Belgische slachterijen vooralsnog sluitingen vanwege corona voorkomen. - Foto: LBL

In Amerika is een groot aantal slachthuizen gesloten vanwege coronabesmettingen. Het gaat om grote firma’s als Smithfield Foods, JBS en Tyson Foods. De problematiek leek typisch Amerikaans: veel werknemers bleven mogelijk doorwerken omdat bij ziekteverlof het salaris stopt of enorm wordt gekort.

Inmiddels grijpt de problematiek ook in Duitsland om zich heen, bij onder meer Westfleisch en Müller Fleisch. Hier wordt gewezen op de slechte huisvesting van arbeidsmigranten. Deze week werden in Nederland...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent