Startpagina Covid 19

147 personeelsleden Nederlandse vleesverwerker besmet

Van de 657 medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf in het Nederlandse Groenlo zijn er 147 besmet met het coronavirus. De meeste besmettingen (79) zijn vastgesteld bij medewerkers die in Duitsland wonen, de overige 68 besmette personeelsleden wonen in Nederland, meldt de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD).

Leestijd : 1 min

Afgelopen week werd het slachthuis in Groenlo van slachter en vleesverwerker Vion per direct gesloten vanwege een uitbraak van het coronavirus. Bij een steekproef onder 212 medewerkers werden er 45 positief getest op het longvirus. De uitkomst van de steekproef was voor de GGD aanleiding om ook de overige medewerkers te testen. Eerder werd ook corona vastgesteld bij 28 van in totaal 1.100 medewerkers van Vion in Scherpenzeel, wat net als Groenlo in Oost-Nederland ligt.

Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, heeft Vion een ultimatum gesteld. Hij geeft het bedrijf 48 uur om 25 medewerkers die niet op de testlocatie verschenen en dus nog niet zijn getest op het coronavirus, alsnog te laten testen. Heerts wil ook de ontbrekende gegevens van 5 medewerkers snel hebben, meldt hij. Doordat contactgegevens ontbreken of niet kloppen, kan de GGD niet goed een bron- en contactonderzoek doen bij de besmette personen.

Ten slotte roept Heerts Vion op om de huisvesting zo te organiseren dat de kans op nieuwe besmettingsgolven afneemt.

Belga-Landbouwleven

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken