Startpagina Economie

Geen Week van de Korte Keten, maar Zomer van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten wordt dit jaar een wat langere Zomer van de Korte Keten. Dat maken de initiatiefnemers bekend. Grote activiteiten waarop veel mensen samenkomen zijn verboden, maar er zijn volgens de organisatoren zeker alternatieven te bedenken die bezoek aan hoevewinkels extra kleur geven, zoals demonstraties, proeverijen, workshops of fietstochten langs landbouwbedrijven.

Leestijd : 1 min

De Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten werken opnieuw samen om de korte keten in the spotlights te zetten. Elke producent, vereniging of gemeentebestuur kan een actie of evenement organiseren en in de kijker zetten op www.zomervandekorteketen.be.

De coronacrisis maakt een derde Week van de Korte Keten onmogelijk. In plaats van negen dagen (4-12 juni) zullen de initiatiefnemers samen de hele zomer - tot 30 september - aandacht vragen voor de korte keten.

Ben jij ook van plan een zomerse activiteit te organiseren en zo je bedrijf en de korte keten nog meer op de kaart te zetten? Maak het wereldkundig op www.zomervandekorteketen.be. Elke activiteit die je invoert, wordt geregistreerd in de UITdatabank en getoond op www.zomervandekorteketen.be. Hoe je je eigen activiteiten kan registreren, lees je op de website.

Lees ook in Economie

Dalende melkpoedermarkt door zwakke mondiale vraag

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan in dalende lijn, de voorraden zijn zowel in Europa als in de VS laag door een lagere productie.
Meer artikelen bekijken