Startpagina Covid 19

Crevits overweegt toestaan kampplaatsen bij landbouwers

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) is bereid om met landbouw- en jeugdorganisaties overleg te plegen over kampplaatsen voor jeugdbewegingen bij landbouwers. Ze wil dat samen met haar collega Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) doen. Dat heeft minister Crevits in het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van Tinne Rombouts (CD&V).

Leestijd : 1 min

Een landbouwer is binnen de landbouwwetgeving vrij om zijn of haar perceel ter beschikking te stellen als kampplaats. Indien een perceel minder dan 3 maanden niet in landbouwgebruik is, dan stellen er zich in principe geen problemen voor de landbouwer. De Vlaamse landbouwbedrijven hebben hier al enige ervaring mee.

Naar aanleiding van de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest in het zuiden van Wallonië in 2018 was er ook vraag naar extra kampplaatsen in Vlaanderen. Minister Crevits heeft haar administratie gevraagd duidelijk te communiceren over de bestaande mogelijkheden via hun website en geïnteresseerde landbouwbedrijven actief door te verwijzen naar websites zoals www.soszomerkamp.be. "Voor de jeugdkampen zijn we zeker bereid om in een aanbod te voorzien", zegt minister Crevits. "Samen met collega Benjamin Dalle gaan we daarvoor in overleg met de landbouw- en de jeugdorganisaties. Dit kan een mooie vorm van samenwerking zijn tussen de landbouw- en de jeugdsector.

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken