Startpagina Economie

Coöperatief netwerk biowinkels Färm opent eerste Vlaamse vestiging in Leuven

Färm, het Belgisch coöperatief netwerk van biowinkels, opende deze week in een pand aan de Leuvense Bondgenotenlaan 133 zijn eerste Vlaamse vestiging. Het netwerk werd opgericht in 2013 en baat momenteel al 14 winkels uit in Brussel en Wallonië die samen een honderdtal personen tewerkstellen. In Leuven kunnen vijf winkelbedienden aan de slag.

Leestijd : 1 min

Färm biedt een zeer breed assortiment aan met meer dan 5.000 'kwalitatieve en eerlijke' producten gaande van verse groenten en fruit, een bakkerij, verzorgings- en onderhoudsproducten tot het zogenaamde Bio Gö-gamme bestaande uit een selectie van 200 'biologische essentials" voor consumenten die de overstap willen maken naar een gezondere en duurzamere voeding. De aangeboden producten worden op basis van kwaliteit en biologisch gehalte zorgvuldig geselecteerd. Wat de herkomst betreft focust men zich op kleine, lokale spelers.

"We doen het liefst enkel zaken met familiebedrijven. Zodra een merk wordt overgekocht door een beursgenoteerde onderneming zetten we de samenwerking stop want in zo'n multinational is er weinig ruimte voor transparantie. Idealiter kunnen we alles wat we verkopen ook traceren", aldus Alexis Descampe, gedelegeerd bestuurder van Färm.

Lees ook in Economie

Dalende melkpoedermarkt door zwakke mondiale vraag

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan in dalende lijn, de voorraden zijn zowel in Europa als in de VS laag door een lagere productie.
Meer artikelen bekijken