Startpagina Bedrijfsnieuws

AI-bedrijf haalt 7,8 miljoen euro op

Connecterra, dat oplossingen met kunstmatige intelligentie voor de melkveehouderij ontwikkelt, heeft 7,8 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het vanuit Amsterdam geleide bedrijf denkt met het geld haar Ida-platform sneller uitrollen. Het Ida-platform is een sensor die data verzamelt over het gedrag van de koe.

Leestijd : 1 min

De sensordata kan inmiddels al met meerdere databronnen gekoppeld worden. Door middel van het zelflerend vermogen van het systeem wordt uit de dataset vervolgens adviezen voor de veehouder geproduceerd. Het idee is dat de landbouwer nu veel op gevoel besluit, maar straks met behulp van data beter besluiten kan nemen.

Met het Ida-platform kan onder meer het antibiotica- en hormoongebruik worden teruggebracht. De investering is afkomstig van diverse investeerders waaronder ADM Capital, dat eerder geld stopte in Aero Farms, dat een gepatenteerd aeroponisch teeltsysteem gebruikt om (binnen) producten te telen.

Corona-effect

Vanwege Covid-19 heeft de afgelopen maanden een snelle digitale transformatie plaatsgevonden in de wereldwijde landbouw, aldus Connecterra. Boeren en andere belangrijke sleutelfiguren in de industrie zijn zich volgens het bedrijf meer bewust geworden van de noodzaak tot duurzame en doelmatige landbouwpraktijken. De crisis heeft volgens CEO Yasir Khokhar pijnlijk blootgelegd dat de sector kwetsbaar is, vanwege klimaatverandering en een afnemend arbeidspotentieel.

De onderneming wijst erop dat haar Ida-platform inmiddels wordt gebruikt door grote spelers zoals Danone, Bayer en voedselveiligheidsspecialist Kersia.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken