Startpagina Economie

Initiatief ‘Reis naar de boer’ wil kamperen op de boerderij stimuleren

Met het initiatief ‘Reis naar de boer’ willen 4 vrienden het kamperen bij de boer in de Leiestreet promoten. Het idee is dat kamperen bij de boer nu nog nauwelijks bestaat in België en hun organisatie landbouwers tegen betaling kan ondersteunen bij het in orde maken van de kampeerplaatsen.

Leestijd : 2 min

De initiatiefnemers zien door corona een grote vraag naar binnenlands toerisme. Daarbij wordt vaak gedacht aan de verhuur van huisjes in de Ardennen, B&B ’s op het platteland of appartementen aan de Belgische kust. Maar kamperen is een bijzondere en vrije manier van ontspanning, vindt Peter De Greef als één van de initiatiefnemers. “En kamperen op de boerderij is in Vlaanderen nog niet echt ontwikkeld.”

De Greef is zelf een fervent kampeerder, en zijn zonen ook. Tijdens een fietstocht ontstond het idee. Toen de optie wel in bijvoorbeeld Nederland, Frankrijk of Duitsland bleek te bestaan, maar niet dichtbij huis in even zo mooie streken en op even zo mooie boerderijen, besloot men het dan maar zelf te gaan organiseren. Belangrijk is dat de boer op orde is qua administratie, wetgeving en corona-maatregelen.

Hier kan de organisatie inspringen. De organisatie wil ook boekingen en marketing over nemen. De landbouwer zelf blijft baas over het erf. Het bedrijf onderzoekt hoe het boeren kan helpen de juiste faciliteiten, zoals toiletten en douches, te regelen. In eerste instantie richt de organisatie zich op de Leiestreek. Een dozijn boeren toonden al interesse. De website is www.reisnaardeboer.be

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken