Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere presenteert 2 nieuwe getrokken veldspuiten in middenklasse

John Deere heeft 2 nieuwe getrokken veldspuiten ontwikkeld in het middenklasse-segment. Het gaat om de R700i serie. Het idee achter de machines is dat landbouwers en landbouwers anno 2020 meer willen dan een steeds grotere tankinhoud en bredere spuitbomen. Ze willen volgens het bedrijf ook grotere nauwkeurigheid, minder gebruik van chemische stoffen en meer comfort bij het vullen en bedienen van de veldspuit.

Leestijd : 2 min

John Deere’s R900i-serie van getrokken en R4100-serie van zelfrijdende veldspuiten staan wat het merk betreft in dat opzicht al voorop, en met de nieuwe R700imodellen is er nu ook een veldspuit van middenklasse. De R732i en R740i zijn verkrijgbaar met een tankinhoud van respectievelijk 3.200 en 4.000 liter en spuitbomen van 18 tot 30 m, met onder meer het PowrSpray oplossingssysteem met 2 circuits.

Dit systeem moet de vultijd verminderen, de toepassing verbeteren en de nauwkeurigheid vergroten. Het PowrSpray systeem heeft 2 hydraulisch aangedreven pompen op afzonderlijke circuits. De zelfaanzuigende vulpomp vult de oplossingstank met een snelheid tot 600 l/min binnen zeven minuten, en de spuitpomp met vermogen van 750 l/min levert een grote output en uitzonderlijke spuitnauwkeurigheid.

De drukregelaar voor spuiten is in dit systeem weggelaten. In plaats daarvan reageert de directe hoeveelheidsregeling op veranderingen in de spuitsnelheid of beoogde applicatiesnelheid door het pomptoerental aan te passen.

Regelsysteem spuitdoppen

De nieuwe veldspuiten kunnen ook worden uitgerust met een regelsysteem voor de afzonderlijke spuitdoppen. Met deze elektronische oplossing kan de klant volgens de fabrikant tot 5% van de kosten van gewasbeschermingsproducten besparen, wat neer zou komen op 6 euro per hectare. Deze becijfering is gebaseerd op een tarwebedrijf met 500 ha en uitgaande van een prijs van 53 euro per ha voor herbiciden plus 65 euro per ha voor fungiciden.

Andere kenmerken omvatten een nieuwe multifunctionele regelhendel en het Solution Command bestuurdersstation. Met beide kan de gebruiker de veldspuit volgens John Deere gemakkelijker en comfortabeler bedienen. Naast de standaard ingebouwde displays, zijn de veldspuiten van de R700i-serie gereed voor ISOBUS en kunnen ze worden gebruikt met de GreenStar 4240 en 4640 displays op de tractor. Dat betekent dat alle apps voor precisielandbouw zoals Section Control, AutoTrac automatische besturing en AutoTrac Vision gebruikt kunnen worden.

Met behulp van draadloze gegevensverzending kunnen de applicatiegegevens worden uitgewisseld tussen machines en het kantoor, of met externe partijen worden gedeeld. Via dit cloudplatform kunnen landbouwers alle gegevens en bestanden over hun spuitapplicaties inzien en beheren, vooral ook omdat er nu ISOXML gegevensbestanden in het MyJohnDeere.com Operations Center kunnen worden gebruikt.

De nieuwe getrokken veldspuiten van de R700i-serie zijn ook verkrijgbaar met een optie voor gebruik van een gesloten transfersysteem (Closed Transfer System, CTS). Hiermee kan het vulstation van de veldspuit veiliger en gemakkelijker worden verbonden met een gesloten transfersysteem om contact met gewasbeschermingsvloeistoffen te vermijden, voor maximale veiligheid van de bestuurder.

r2g023746_LSCbis

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken