Startpagina Aardappelen

Toch reguliere nacontrole pootgoed in Nederland

De Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) gaat dan toch ook in 2020 een reguliere nacontrole op pootgoed doen. Eerder verklaarde de NAK dat dit niet mogelijk was omdat er geen vooruitzicht was dat de benodigde laboratoriummaterialen op tijd beschikbaar zouden zijn. Het besluit werd mede genomen omdat men snel wilde beslissen vanwege de virussituatie en de start van de loofdodingsperiode.

Nadat de vooruitzichten voor de beschikbaarheid van voldoende laboratoriumbenodigdheden door de gevolgen van de Covid-19 pandemie zeer somber waren, is gisteren donderdag 9 juli toch een grote zending van het ontbrekende materiaal bij de NAK beschikbaar gekomen. “Dit materiaal is niet van de gebruikelijke fabrikant”, zegt directeur Eric Casteleijn, die met het eerdere besluit veel kritiek uit België kreeg.

Nederland is immers hofleverancier van pootgoed in België. Het materiaal moest eerst op...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken