Startpagina Actueel

Helft van export Belgisch buikspek naar landen buiten EU gaat naar Zuid-Korea

Tien procent van de export van Belgisch varkensvlees naar landen buiten Europa gaat naar Zuid-Korea.

Leestijd : 1 min

Toegespitst op buikspek bedraagt dat percentage zelfs 49 procent. Dat heeft Belgian Meat Office, dat de exportpromotie van varkens- en rundvlees coördineert, in Seoel gemeld tijdens de economische missie onder leiding van prinses Astrid. Belgian Meat Office organiseerde in de Zuid-Koreaanse hoofdstad voor de gelegenheid een "Korean BBQ", in aanwezigheid van de prinses en een 70-tal Koreaanse importeurs en Belgische bedrijfsleiders.

België is met zijn varkensvlees al meer dan twintig jaar actief op de Zuid-Koreaanse markt. "Belgisch varkensvlees is er geliefd omwille van zijn uitstekende intrinsieke kwaliteit, de hoge Belgische standaarden met betrekking tot voedselveiligheid en het maatwerk en service van de Belgische bedrijven", klinkt het.

Het Belgian Meat Office richtte maandag in Seoel B2B-ontmoetingen in tussen Belgische exporteurs van varkensvlees en Koreaanse importeurs. Vier Vlaamse exporteurs van varkensvlees zijn aanwezig tijdens de economische missie in Zuid-Korea en hopen er hun handelspositie te verstevigen. Het varkensvlees dat vanuit België uitgevoerd wordt naar Zuid-Korea wordt voornamelijk diepgevroren in containers getransporteerd.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken