Oproep: Varkenshouders die alternerend zogen willen toepassen in de kraamstal

Universiteit Gent is op zoek naar varkenshouders die alternerend zogen willen toepassen bij een tiental tomen op hun bedrijf, om het concept ervan te verfijnen.
Universiteit Gent is op zoek naar varkenshouders die alternerend zogen willen toepassen bij een tiental tomen op hun bedrijf, om het concept ervan te verfijnen. - Foto: AV

Meer biggen per toom betekent een grotere competitie aan de uier waardoor de zwakkere biggen minder biest kunnen opnemen. Maar net deze biestopname is cruciaal voor de overleving en de immuniteitsopbouw. Alternerend zogen – dit is het tijdelijk afzonderen van de sterkere biggen om de zoogkansen van de zwakkere biggen te stimuleren – toepassen is een mogelijkheid om de biestopname van ieder big te verzekeren.

Universiteit Gent is op zoek naar varkenshouders die alternerend zogen willen toepassen bij een tiental tomen op hun bedrijf. Dit om het concept ervan te verfijnen. De biggen worden hiervoor individueel opgevolgd van de geboorte tot aan spenen. Als varkenshouder volg je de kengetallen op en deel je je ervaringen over het concept.

Interesse om deel te nemen of wens je meer info? Contacteer dan Mario Vandaele via Mario.Vandaele@UGent.be of 0471 59 28 84

Meest recent

Meest recent