Startpagina Bedrijfsnieuws

Homburg Holland breidt dealerstructuur uit in Nederland en België

Homburg Holland breidt in Nederland en België het aantal dealers uit. Daarnaast wordt de samenwerking met de huidige, grotere dealers geïntensiveerd. Dealers worden zichtbaarder en er komt een nieuwe volgens het bedrijf meer klantgerichte structuur.

Leestijd : 1 min

Homburg is onder meer de importeur van Hardi-spuittechniek (voor Nederland, in België is dat Joskin-Distritech), Väderstad-grondbewerking en zaaitechniek, Garford-schoffelmachines en AG Leader, dat GPS-systemen levert. Per 1 september gaat Homburg ook starten met de verkoop van kunstmeststrooiers van het Deense merk Bogballe. Voortaan maakt Homburg een duidelijker onderscheid tussen de grotere A-dealers en “stille” C-dealers, die incidenteel een machine verkopen.

Tussen A en C-dealers opereren de B-dealers die in hun eigen gebied zich ontwikkelen en toe willen werken naar A-dealerschap. In Nederland neemt volgens Homburg vooral de interesse voor een dealerschap van Hardi-veldspuiten snel toe. De toenemende vraag is volgens haar gevolg van de kwalificering van Hardi TwinForce-luchtondersteuning in de hoogste driftreductieklasse. Op termijn moeten alleen A en C-dealers over blijven.

Jack Thibaudier, directeur Homburg Holland: “Homburg Holland heeft de afgelopen jaren gekeken naar een slimme, duidelijke verkoopstructuur aangaande dealers. “In principe kan iedere dealer een Hardi veldspuit verkopen. Echter, samen met onze A-dealers leveren wij een stuk kennis, training, service en onderhoud als meerwaarde. Deze relatie wordt hechter, wat goed is voor allebei. Deze dealers verkopen en servicen onze producten continu. De gebieden van een dergelijke A-dealer zijn vastgesteld.”

Jan Cees Bron

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken