Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard boekt fikse omzetgroei

De Belgische groenten- en fruitreus Greenyard heeft duidelijk gevoeld dat de Belgen tijdens de coronamaatregelen meer fruit en groenten thuis consumeerden. De omzet van het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver ging tijdens de periode april-juni (het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar) 11,4% hoger.

Leestijd : 1 min

De kwartaalomzet kwam uit op 1,149 miljard euro, aldus Greenyard donderdag in een persbericht. Dat is niet alleen het gevolg van de COVID-19-crisis, maar ook van "sneller dan verwachte organische groei in een groot aantal commerciële relaties, met focus op betere marges en winstgevendheid". De verkoop in de divisie "fresh" (vers) nam met 12,9% toe tot 959 miljoen euro, terwijl de omzet in de afdeling "long fresh" (diepvries en inmaak) met 4,6% steeg tot 190,3 miljoen euro.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken