Startpagina Actueel

Siertelers hebben nog week de tijd voor aanvraag Covid-19 Steunfonds

Siertelers die schade hebben geleden door de Covid-19-pandemie, kunnen nog tot en met 11 september 2020 een steunaanvraag indienen bij het departement Landbouw en Visserij. Bij aanvragen die via een aangetekende zending worden opgestuurd naar het departement, geldt de poststempel als bewijs van de indieningsdatum.

Leestijd : 1 min

Professionele siertelers die minstens 50% van hun omzet uit sierteeltproductie halen, komen in aanmerking voor een vergoeding als ze ten gevolge van de Covid-19-maatregelen in de periode 16 maart tot 30 mei 2020 per sierteeltgroep of teelt minimaal 30% (voor sierteeltgroepen van categorie A) of minimaal 50% (voor sierteeltgroepen van categorie B) omzetdaling hebben ten opzichte van dezelfde periode in 2017, 2018 en 2019.

De omzetdaling moet aantoonbaar zijn aan de hand van boekhoudkundige bewijsstukken. De vergoeding wordt toegekend voor het areaal van de sierteeltgroep waarbinnen de individuele omzetdaling is geleden.

De vergoeding wordt uitgedrukt in euro per are en ligt vast per sierteeltgroep (zie tabel).

tabel sierteeltsteun

Bij het aanvraagformulier moeten ook één of meer bijlagen worden meegestuurd, afhankelijk van de teeltgroepen waarin de omzetdaling werd geleden. Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier en de bijlagen moeten via e-mail of aangetekende zending worden doorgestuurd naar de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. De uiterste indieningsdatum voor deze aanvraag is 11 september 2020.

Meer informatie over de voorwaarden en het formulier dat gebruikt moet worden voor deze aanvraag, is terug te vinden op www.lv.vlaanderen.be/crisismaatregelen/sierteelt.

Dep. Landbouw en Visserij

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken