Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard verhoogt winstverwachting

De Belgische groente- en fruitreus Greenyard zal dit jaar meer winst boeken dat tot nu toe gedacht. Dat zegt het bedrijf enkele weken nadat het een fors hogere omzet had gerapporteerd tijdens de maanden april, mei en juni, toen de Belgen door de coronamaatregelen meer fruit en groenten thuis consumeerden.

Leestijd : 1 min

De periode april-juni was voor Greenyard het eerste kwartaal van zijn boekjaar. Daarin boekte het bedrijf een omzet van 1,149 miljard euro, ruim 11 procent meer dan een jaar eerder. Behalve de omzet verbeterde ook de winstmarge, en dat maakt Greenyard optimistischer over de winst. Het verwacht dat de aangepaste ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) in de eerste helft van het boekjaar zowat 55 miljoen euro zal bedragen (tegen 47,6 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar).

En over het hele jaar verwacht het een aangepaste ebitda van 106 tot 110 miljoen euro. Tot nu toe ging het uit van 100 à 105 miljoen euro. In het vorige boekjaar rapporteerde Greenyard een aangepaste ebitda van 95,7 miljoen euro. Greenyard, dat op de beurs van Brussel noteert, voert ook gesprekken met banken over een herfinanciering. Die moet verdere groei en schuldafbouw mogelijk maken bij het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken