Cofabel sluit vestiging Wingene en neemt dealerbedrijf Vanthuyne over

Dealerbedrijf Vanthuyne ligt ongeveer 30 km van de Cofabel-vestiging in Wingene.
Dealerbedrijf Vanthuyne ligt ongeveer 30 km van de Cofabel-vestiging in Wingene. - Foto: Cofabel

“Door de snelle technologische evolutie binnen het uitgebreide aanbod van John Deere is het belangrijk om onze dienstverlening naar de klanten nog meer te specialiseren”, zegt Luc Sterckx, directeur bij Cofabel. “Het professionele team van dealer Vanthuyne wil zijn klanten de best mogelijke service blijven bieden en besliste daarom om de hand te reiken aan Cofabel. De visie en strategie van onze beide organisaties sluiten naadloos bij elkaar aan.”

Luc Vanthuyne, oprichter Vanthuyne bvba , vervolgt: “We vinden het een geweldige opportuniteit om nauwer samen te werken met Cofabel en onze beide sterke expertises te verenigen. Op die manier kunnen we klanten net zoals in het verleden ook in de toekomst de beste service bieden. Zowel voor Cofabel als voor ons staat de klant steeds centraal. Op die basis zal het makkelijk zijn om de toekomst samen vorm te geven.”

Vanthuyne bestaat uit een familiaal team bestaande uit 6 mensen die zich dag in dag uit vol inzetten voor hun klanten. Naast de broers Luc en Benny Vanthuyne werken er 3 mechaniekers in de zaak. Ook Charlotte, de dochter van Luc, is actief in de organisatie. Bij de vestiging van Cofabel in Wingene werken 4 personen.

Een woordvoerder van Cofabel zegt dat de onderneming toe wil werken naar een hybride model waarbij naast bestaande dealers nog nieuwe door Cofabel zelf opgerichte dealerschappen kunnen worden geopend. Een dergelijke nieuwe dealer staat op de rol voor Olen. Voor andere dealerschappen kijkt Cofabel waar in het netwerk nog ‘blinde vlekken’ zijn in België.

Meest recent

Meest recent